Αγαπητά Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές

Αγαπητοί Βαθμοφόροι

Η Γέννηση Του Χριστού αποτελεί για όλους εμάς τους Χριστιανούς ένα φωτεινό γεγονός το οποίο πλημμυρίζει τις καρδιές και τις ψυχές μας με αγαλλίαση και πνευματική ευτυχία. Η Γέννηση Του, αποτελεί ένα σημαντικό στήριγμα ζωής και ένα φωτεινό σηματοδότη απόλυτα αναγκαίο στο σημερινό δύσκολο κόσμο που ζούμε.

Για όλους εμάς που εργαζόμαστε για ένα καλύτερο κόσμο, το διαχρονικό δίδαγμα της Γέννησης του Κυρίου αποτελεί πηγή έμπνευσης και εσωτερικής δύναμης και μας βοηθά να προσεγγίζουμε τους συνανθρώπους μας με αγάπη και αυταπάρνηση.

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι σήμερα, ακολουθούν τα μονοπάτια της υλιστικής καθημερινότητας και βρίσκονται μακριά από την πίστη και τον Χριστό, εντούτοις πιστεύω ότι μπορούν με τη βοήθεια του Κυρίου, να αναγεννηθούν έχοντας μπροστά τους ένα φωτεινό και πνευματικό φάρο, τον ίδιο τον Κύριο.

Ο Νεογέννητος Θεάνθρωπος πρέπει να είναι ο καθοδηγητής μας στη θρησκευτική και πνευματική αναζήτηση μας μέχρι τη λύτρωση και είναι η μοναδική ελπίδα όλων των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας οι οποίοι την εποχή αυτή περνούν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές. Ως πρόσκοποι και ως καλοί χριστιανοί θα πρέπει με αυταπάρνηση και προσωπική θυσία να εργαστούμε για την υποστήριξη αυτών των συνανθρώπων μας.

Η νέα χρονιά ας αποτελέσει για όλους μας, μια νέα αρχή και ας αντιμετωπίσουμε τον κόσμο και τους συνανθρώπους μας απλά, ταπεινά και ανθρώπινα. Ας παραμερίσουμε τον εγωισμό μας και ας παραχωρήσουμε χώρο στο εμείς, αντί στο εγώ. Ιδιαίτερα φέτος που στο Σώμα Προσκόπων Κύπρου θα διεξαχθούν οι προβλεπόμενες εκλογικές διαδικασίες, επιβάλλεται να συμπεριφερθούμε με σύνεση, να είμαστε ειλικρινείς και ευγενικοί, να αποδεχόμαστε την άλλη άποψη και να έχουμε στο μυαλό μας το καλό του Σώματος.

Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου όπως τον ονειρευόμαστε ως πρόσκοποι.

Σας χαιρετώ με ιδιαίτερη αγάπη και σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Αντρέας Λάμπρου

Γενικός Έφορος