Θέμα: Έπαθλο Προσκοπικής Εξερεύνησης 2016-2017 – «Κώστας Κωνσταντίνου»

Συνεχίζουμε για 3η προσκοπική χρονιά με το Έπαθλο Προσκοπικής Εξερεύνησης το οποίο είναι αφιερωμένο στον «Κώστα Κωνσταντίνου», πρώην Γενικό Έφορο. Το Έπαθλο Προσκοπικής Εξερεύνησης της φετινής προσκοπικής χρονιάς, κατά κύριο λόγο έχει σκοπό την εφαρμογή του Κατ’ Ενωμοτία συστήματος.

Έχουν συμπεριληφθεί απαιτήσεις που μπορούν να επιτευχθούν από όλες τις Ενωμοτίες, αλλά χρειάζεται η συνεργασία όλων των βαθμοφόρων για να πετύχουμε την εφαρμογή αυτού του συστήματος. Στόχος μας είναι να λάβουν μέρος όλες οι Ομάδες Προσκόπων και όσες περισσότερες Ενωμοτίες από τις Ομάδες σας. Είμαι σίγουρη, ότι η συμμετοχή της κάθε Ενωμοτίας στο Έπαθλο, δεν μπορεί παρά να προσθέσει νέες προσκοπικές εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις.

Η συμμετοχή μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά ΕΔΩ, τη «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ». Ο Αρχηγός Ομάδας μπορεί να συμπληρώσει τη δήλωση για όλες τις Ενωμοτίες της Ομάδας που θα λάβουν μέρος μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016. Ακολούθως, θα σταλεί ηλεκτρονικά το βιβλιαράκι Τεκμηρίωσης του Επάθλου, στον κάθε Αρχηγό Ομάδας για να τυπωθεί και να δοθεί σε κάθε Ενωμοτία που θα συμμετέχει. Το βιβλιαράκι Τεκμηρίωσης θα συμπληρώνεται από την ίδια την Ενωμοτία είτε χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά και θα συνυπογράφεται από τον Ενωμοτάρχη και τον Αρχηγό Ομάδας, για την τεκμηρίωση της απαίτησης στο Συμβούλιο Τιμής Ομάδας.

Στο τέλος του Επάθλου, θα ζητηθούν να αποσταλούν τα βιβλιαράκια μέσω της Επαρχιακής Εφορείας και θα αξιολογηθούν ούτως ώστε να ετοιμαστούν τα διπλώματα απονομής. Τα βιβλιαράκια θα επιστραφούν στις Ενωμοτίες για το αρχείο τους.

Είμαι σίγουρη ότι θα δώσετε την ευκαιρία στις Ενωμοτίες σας να ασχοληθούν με το Έπαθλο εφαρμόζοντας το Κατ΄Ενωμοτίες σύστημα και μη ξεχνάτε ότι… σημασία έχει το ταξίδι προς την Ιθάκη…

Είμαι πάντοτε στη διάθεση σας για διευκρινίσεις/απορίες και βοήθεια όσον αφορά τον Κλάδο Προσκόπων.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο linazarka19@yahoo.gr ή στο epathlospk@gmail.com

Σας εύχομαι καλή προσκοπική δουλειά.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,
Λίνα Σαλίδου-Ζάρκα
Έφορος Κλάδου Προσκόπων Γ.Ε./Σ.Π.Κ.

20x20 Buttons-20  Κατεβάστε την σχετική ανακοίνωση πατώντας εδώ.