Λόγω του θεμελιώδους θέματος που εξετάζουμε αναφορικά με το κατώτατο όριο της ηλικίας των Λυκοπούλων, φέτος μπορούν να λειτουργήσουν Αγέλες Λυκοπούλων στις οποίες να εγγραφούν παιδιά που φοιτούν στην πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου ή έχουν κλείσει το 6ο έτος της ηλικίας τους κάτω από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Θα υπάρχει Βαθμοφόρος (ο Αρχηγός ή ένας εκ των Υπαρχηγών) ο οποίος θα συνεργάζεται άμεσα και συστηματικά με την Εφορεία Κλάδου της Γενικής Εφορείας για παρακολούθηση του πιλοτικού προγράμματος που θα εφαρμοστεί στην Αγέλη του.

2. Ο Βαθμοφόρος που αναφέρεται στο 1 πιο πάνω θα ετοιμάζει μηνιαία αναφορά αναφορικά με τις παρατηρήσεις του προς την Εφορεία Κλάδου.

3. Οι Αγέλες που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα κληθούν να εφαρμόσουν ένα από διαφορετικά σενάρια προγράμματος τα οποία θέλουμε να αξιολογήσουμε και που θα συμφωνηθεί με την Εφορεία Κλάδου. Για παράδειγμα την πιλοτική λειτουργία προγράμματος μόνο για εξάχρονα παιδιά ή την πιλοτική λειτουργία προγράμματος που να διαχωρίζει την Αγέλη σε εξάχρονα και εφτάχρονα παιδιά ξεχωριστά από τα άλλα Λυκόπουλα, ή την δημιουργία ενιαίας Αγέλης για όλες τις ηλικίες κ.λπ.

4. Οι Επαρχιακοί Έφοροι, οι Έφοροι Κλάδων των Επαρχιακών Εφορειών και άλλοι βαθμοφόροι που ενδιαφέρονται για το θέμα μπορούν να συμμετέχουν ή να ζητήσουν να παραμένουν ενήμεροι για την πρόοδο εφαρμογής του προγράμματος στις Επαρχιακές τους Εφορείες.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα δώσει και θα αναλύσει η Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων κατ’ ιδίαν στους Εφόρους Κλάδου των Επαρχιακών Εφορειών και τους Βαθμοφόρους που θα συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα.

Αδελφοί μου,

Επειδή το θέμα είναι θεμελιώδες και εξαιρετικά σημαντικό, καλώ όλους να το αναλύσουμε με ανοικτό πνεύμα, κριτική προσέγγιση, υπευθυνότητα, συνεργασία και αλληλοκατανόηση για να πάρουμε κάτω από τις περιστάσεις τις σοφότερες τελικές αποφάσεις.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χρίστου
Γενικός Έφορος