Λευκωσία, 5 Φεβρουαρίου 2015

Αρ. Πωτ.: 2016/0097
Αρ. Φακ.: 106

ΠΡΟΣ:
Εφόρους Γενικής Εφορείας,
Επαρχιακούς Εφόρους,
Εφόρους Επαρχιακών Εφορειών,
Αρχηγούς Συστημάτων,
Αρχηγούς και Υπαρχηγούς Τμημάτων.

Αδελφοί μου,

Με λύπη μου σας πληροφορώ ότι χθες το βράδυ «έφυγε» από κοντά μας επιστρέφοντας στο Δημιουργό ο αγαπητός μας πρώην Γενικός Έφορος Κώστας Κωνσταντίνου. Ως ένδειξη εκτίμησης και τιμής και σε συνδυασμό με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα εφαρμοστούν τα ακόλουθα:

1. Θα τηρηθεί σαρανταήμερο πένθος κατά την διάρκεια του οποίου οι σημαίες στα Κεντρικά Γραφεία του Σώματος θα κυματίζουν μεσίστιες.

2. Σύσσωμη η Γενική Εφορεία φέροντας μαύρα περιβραχιόνια, θα παραστεί στην κηδεία και μέλη της θα αποτίσουν φόρο τιμής ως παραστάτες στο φέρετρο, θα το μεταφέρουν δε κατά την τελετή της κηδείας και την ταφή.

3. Θα εκφωνήσει επικήδειο εκ μέρους του Σ.Π.Κ. ο πρόεδρος του Δ.Σ.

4. Θα κατατεθούν στεφάνια εκ μέρους της Γενικής Εφορείας από τον Γ.Ε. και εκ μέρους όλων των Επαρχιακών Εφορειών από τους Ε.Ε. ή εκπροσώπους τους αρχίζοντας από την Ε.Ε. Κόλπου Μόρφου της οποίας διετέλεσε Επαρχιακός Έφορος.

5. Στην τελετή της κηδείας θα συμμετέχει η μπάντα του 91ου Συστήματος Προσκόπων Αγ. Ανδρέα της οποίας ήταν ο ιδρυτής.

6. Στις συγκεντρώσεις των Συστημάτων την ημέρα της κηδείας θα γίνει έπαρση των σημαιών μεσίστια και θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή στην μνήμη του. Θα γίνει αναφορά από τους Αρχηγούς Συστημάτων στο έργο του.

7. Η προγραμματισμένη παρουσίαση του βιβλίου του εκλιπόντος στις 22 Φεβρουαρίου 2016 στην Πύλη Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί κανονικά και θα λάβει τον ανάλογο χαρακτήρα ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στη μνήμη και το έργο του.

Η κηδεία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου στις 1.00μ.μ. Παρακαλούνται όσοι θα παραστούν να φέρουν την Προσκοπική στολή και μαύρο περιβραχιόνιο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χρίστου
Γενικός Έφορος