Αγαπητά μου παιδιά
Αγαπητοί Βαθμοφόροι
Μέλη Δ.Σ./ΣΠΚ
Μέλη ΕΠΕ και Επιτροπών Συστημάτων,

Η περίοδος των Θείων Παθών που διανύουμε αυτές τις μέρες, μας βοηθά να κατανοήσουμε ότι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο και μια καλύτερη κοινωνία, θα κατορθώσουν με βεβαιότητα να επιτύχουν σε αυτό το σκοπό τους, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν. Η θυσία του Θεανθρώπου και η Σταύρωση Του και εν τέλει η Ανάσταση του Κυρίου μας εμπνέει και μας καθοδηγεί έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζωής μας να πορευόμαστε με σωφροσύνη και με πίστη στις αρχές, αξίες και ιδανικά που δίδαξε ο Χριστός με το παράδειγμα της ζωής Του.

Για όλους εμάς που υπηρετούμε την Προσκοπική Κίνηση, το παράδειγμα Του αποτελεί την πηγή της πνευματικής αλλά και της πραγματικής ζωής μας, η οποία εξελίσσεται και πραγματοποιείται μέσα στο σύγχρονο και απαιτητικό κόσμο του σήμερα.

Ο κόσμος του σήμερα χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη αξία και προβολή που δίνουμε στα ανθρώπινα πάθη μας και από την κατάπτωση του πνευματικού, ηθικού και ψυχικού μας πλούτου. Ο Ιησούς μας διδάσκει ότι οι άνθρωποι είναι παιδιά και δημιουργήματα του Πανάγαθου και ότι η ορθή πνευματική καθοδήγηση, μπορεί να τους οδηγήσει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας, ενός καλύτερου κόσμου.

Εμείς οι Πρόσκοποι της Κύπρου, μπορούμε να εμπνευστούμε από το παράδειγμα Του, να βελτιώσουμε τον ανθρώπινο εαυτό μας, να υπηρετήσουμε την οικογένεια, τους φίλους και γενικά τους συνανθρώπους μας και να συμβάλουμε σε μια δίκαιη, ειρηνική, αδελφική και πνευματική τάξη πραγμάτων στον τόπο μας και στην οικουμένη γενικότερα.

Η αγάπη προς τον πλησίον και ιδιαίτερα προς το φτωχό και αδύνατο, η κατανόηση και συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη και αλληλοβοήθεια αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του καθήκοντος και της αποστολής των Προσκόπων.

Έχοντας κατά νου την Ανάσταση του Κυρίου, θα ήθελα να καλέσω όλα τα μέλη της Προσκοπικής Οικογένειας, παιδιά, νέους και ενήλικα στελέχη όπως ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια ακόμα πιο ισχυρή Προσκοπική Κίνηση στον τόπο μας, να συμβάλουμε στην ανόρθωση της κοινωνίας και να υποστηρίξουμε με την εργασία και το παράδειγμα μας την πνευματική και ηθική ζωή στη χώρα μας.

Σας χαιρετώ και σας εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Ανδρέας Λάμπρου
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Λευκωσία, 27 Απριλίου 2016