Αρκετοί βαθμοφόροι αλλά και γονείς απευθύνουν διάφορα ερωτήματα προς το Σώμα, οι απαντήσεις στα περισσότερα από τα οποία αναφέρονται στη σχετική εγκύκλιο αρ.  2016/0408 ημερ. 13 Σεπτεμβρίου 2016, που σας έχει αποσταλεί (και η οποία για εύκολη αναφορά επισυνάπτεται), παρακαλείστε δε όπως μελετήσετε το περιεχόμενό της προσεκτικά.

Συμπληρωματικά σας πληροφορώ ότι το έντυπο που έχει διανεμηθεί δεν αποτελεί διαφημιστικό φυλλάδιο, αλλά έντυπο υποβολής αίτησης για έκδοση κάρτας. Διευκρινίζω (όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο) ότι:

  • Η κάρτα εκδίδεται μόνο σε ενήλικες (λόγω Νομοθεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας). Όμως, όπως όλες οι παρόμοιες κάρτες, αυτές δύνανται να εκδοθούν στο όνομα ενηλίκων και να χρησιμοποιούνται από ανήλικους υπό την επίβλεψη ενηλίκων (παράδειγμα πατέρα/ μητέρα/κηδεμόνα με παιδί).
  • Κάθε ενήλικας μπορεί να αποκτήσει μέχρι και πέντε κάρτες τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιεί είτε προσωπικά ο ίδιος είτε κάποιο τρίτο άτομο στο οποίο μπορεί να τη/τις δώσει.
  • Οι κάρτα εκδίδεται δωρεάν κάτω από ειδικούς όρους που εφαρμόζονται στη περίπτωση αυτή. Για την έκδοση των ίδιων καρτών της Ελληνικής Τράπεζας ή/και άλλων τραπεζών υπάρχει επιπρόσθετη χρέωση. Το ελάχιστο ποσό φόρτωσης της κάρτας είναι €14 ενώ στη περίπτωση των άλλων προπληρωμένων καρτών της Ελληνικής Τράπεζας αυτό ανέρχεται στα €30.
  • Δεν υπάρχει οποιοδήποτε οικονομικής φύσης άμεσο όφελος στο Σώμα. Η κάρτα εκδίδεται μέσα στη γενικότερη προσπάθεια του Σώματος για αναβάθμιση της εικόνας του Προσκοπισμού σε τοπικό, επαρχιακό και Παγκύπριο επίπεδο και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των ενεργειών της ευρύτερης στρατηγικής για καλλιέργεια του “brand” του Σώματος, έτσι που να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο για να μπορέσουμε σε όλα τα επίπεδα να κερδίσουμε οφέλη.

Πιστεύω ακράδαντα ότι με τη χρήση της κάρτας τόσο από τα παιδιά όσο και από τους βαθμοφόρους, θα έχουμε ένα επιπρόσθετο εργαλείο προσέλκυσης και νέων παιδιών στη Κίνηση, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε μια καθημερινή και συνεχή έντονη παρουσία του Σώματος μέσα στη κοινωνία.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτή η οποία επαναλαμβάνω, εντάσσεται μέσα στη γενικότερη στρατηγική μας για αναβάθμιση της εικόνας και της θέσης του Σώματος και της αναγνώρισης της Κίνησης μέσα στην ευρύτερη κοινωνία.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χρίστου
Γενικός Έφορος