Θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτιστα σε όλους τους συνεργάτες μου στη Γενική Εφορεία, που εργάστηκαν με εξαιρετικό ζήλο και επιμέλεια ως μια άρτια οργανωμένη ομάδα για την ετοιμασία και διοργάνωση του 7ου Παγκύπριου Προσκοπικού Συνεδρίου, καθώς επίσης και σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό με παρουσιάσεις, συντονισμό ομάδων συζήτησης και παρουσιάσεις πορισμάτων. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι επέδειξαν υψηλό επίπεδο συνεργασίας, εξαιρετική κριτική σκέψη και προβληματισμό, εργατικότητα και ζήλο, για να έχουμε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Ήταν επίσης μεγάλη η τιμή μας να φιλοξενήσουμε την αντιπροσωπεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων η οποία, πέρα από τη συμμετοχή της στο Συνέδριο, μας έδωσε την ευκαιρία στο περιθώριο να ανταλλάξουμε απόψεις και να συμφωνήσουμε νέους ορίζοντες συνεργασίας καθώς επίσης και διεύρυνση της υφιστάμενης πολυδιάστατης και πολυεπίπεδης συνεργασίας μας.

Πιστεύω ότι η ποιότητα τόσο στη διοργάνωση όσο και στη συμμετοχή, αλλά και στις συζητήσεις, έχει μεταφέρει το Παγκύπριο Προσκοπικό Συνέδριο σε ένα ψηλότερο επίπεδο, κάτι το οποίο αποτελούσε και ένα από τους βασικούς μας στόχους. Με τη συμπλήρωση του Συνεδρίου έχουμε φτάσει στο τέλος μιας διαδρομής που καθορίστηκε από τον περασμένο Μάρτιο, κρατώντας πιστά τα χρονοδιαγράμματα, μέσα από την οποία πετύχαμε την αποτελεσματική και ευρεία εμπλοκή των βαθμοφόρων στην προσπάθεια αναθεώρησης του Οργανισμού του ΣΠΚ. Παραδίδοντας τα πορίσματα του Συνεδρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο, ως το αρμόδιο θεσμικό όργανο του ΣΠΚ, αναμένουμε πλέον τη συγγραφή προσχεδίου του νέου Οργανισμού και τη διοργάνωση Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

 

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χρίστου
Γενικός Έφορος