Η φετινή παγκύπρια δράση κοινωνικής προσφοράς των Ανιχνευτών (έφηβοι 15-18 ετών), θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, με την προσφορά υπηρεσίας σε καταφύγια ζώων.

Η δράση εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της ετήσιας δράσης Μαίανδρος Ι, μιας ετήσιας παγκύπριας δράσης προσφοράς υπηρεσίας προς την κοινωνία, η οποία αποτελεί μέρος των απαιτήσεων για απόκτηση του Πτυχίου Προσκόπου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το είδος και το περιεχόμενο της δράσης επιλέγεται από τους ίδιους τους Ανιχνευτές, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, η οποία στη συνέχεια υλοποιείται με δικές τους πρωτοβουλίες και ενέργειες.

Η υλοποίηση της δράσης της φετινής Προσκοπικής Περιόδου (2017-18), χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση έγινε ενημέρωση των Ανιχνευτών σε θέματα που αφορούν την ευημερία των ζώων και τα καταφύγια προστασίας τους, σε επαρχιακές συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν στις 9 και 16 Δεκεμβρίου 2017. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης υλοποίησης, οι ίδιοι οι Ανιχνευτές επικοινώνησαν με καταφύγια ζώων στις περιοχές τους, για πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες των καταφυγίων. Μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων τους, προσπάθησαν τον τελευταίο μήνα, να εξασφαλίσουν είδη για τα οποία υπάρχει ανάγκη και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης υλοποίησης της δράσης, θα μεταβούν σε καταφύγια για να προσφέρουν υπηρεσίες περιποίησης των ζώων και να παραδώσουν τα είδη που έχουν συλλέξει.

Υπολογίζεται ότι παγκύπρια θα συμμετάσχουν στη δράση 450-500 Ανιχνευτές και θα προσφέρουν υπηρεσίες σε καταφύγια σε όλες τις ελεύθερες επαρχίες και περιοχές της Κύπρου.