Αδελφοί μου,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την 4η Παγκύπρια Δράση Ανάβασης που διοργανώνει ο Κλάδος Προσκόπων της Γενικής Εφορείας για τους Πρόσκοπους Γ’ Γυμνασίου με σκοπό την ενημέρωση τους για τον Κλάδο Ανιχνευτών που σύντομα θα μεταπηδήσουν.

Η δράση θα είναι διήμερη και θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, στην περιοχή παλαιού Λιμανιού, Κάστρου και Μόλου και θα διανυκτερεύσουμε στο Λανίτειο Λύκειο, το Σαββατοκύριακο, 06-07 Απριλίου 2019. Ώρα προσέλευσης στην πλατεία παλαιού Λιμανιού, η ώρα 12.00 π.μ. Λήξη στον ίδιο χώρο την Κυριακή, η ώρα 12.30μ.μ.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν από προηγουμένως σε 4 Υποκατασκηνώσεις και ακολούθως σε Ομίλους.

Οι Πρόσκοποι προερχόμενοι από το ίδιο Σύστημα θα πρέπει να χωριστούν σε ομάδες των 2-4 ατόμων ανάλογα με τη χωρητικότητα των αντίσκηνων που διαθέτουν τα Συστήματα και θα κατανεμηθούν σε διαφορετικούς Ομίλους. Στόχος είναι η δημιουργία μεικτών Ομίλων για σκοπούς αλληλογνωριμίας των συμμετεχόντων.

Οι Πρόσκοποι θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με μία Ανιχνευτική Περιπέτεια, η οποία μπορεί να είναι διαφορετική σε κάθε Όμιλο. Επίσης, θα έχουμε την ενημέρωση με τίτλο «Γνώρισε τον Ανιχνευτή που θέλεις να γίνεις», καθώς επίσης, Ανιχνευτές θα μας ενημερώσουν για την ανιχνευτική τους ζωή. Φυσικά, το βράδυ θα ακολουθήσει διασκέδαση γύρω από την προσκοπική πυρά, γι’ αυτό όσα παιδιά θέλουν μπορούν να φέρουν μουσικά όργανα μαζί τους. Τέλος, στα πλαίσια της στρατηγικής μας συνεργασίας με την Cyta, θα παρακολουθήσουμε εκπαίδευση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Η μεταφορά των Προσκόπων από τις πόλεις τους, θα διευθετηθεί από τα Συστήματα σας και /ή την κάθε Επαρχιακή Εφορεία. Κατά συνέπεια, οποιοδήποτε κόστος για τη μεταφορά θα είναι επιπλέον του τιμήματος συμμετοχής που έχει οριστεί για τη δράση αυτή. Έχουμε ετοιμάσει σχετική επιστολή συμμετοχής προς χρήση σας, την οποία μπορείτε να διαμορφώσετε αναλόγως.

Κάθε Σύστημα θα πρέπει να συμπληρώσει ηλεκτρονικά στο excel file που επισυνάπτεται, την Συγκεντρωτική Κατάσταση των Προσκόπων και Βαθμοφόρων που θα συμμετάσχουν.

Η κάθε Ομάδα Προσκόπων θα πρέπει απαραίτητα να φέρει μαζί της το Κουτί Α’ Βοηθειών της, την ευθύνη του οποίου θα έχει ο συνοδός Βαθμοφόρος, καθώς επίσης, και τα αντίσκηνα που θα χρησιμοποιηθούν τόσο από τους Προσκόπους όσο και από τους Βαθμοφόρους που θα συμμετέχουν.

Το τίμημα συμμετοχής στη δράση έχει καθοριστεί στα €15 και περιλαμβάνει τα έξοδα διατροφής, τα υλικά και το αναμνηστικό της δράσης.

Όσον αφορά τη συμμετοχή Βαθμοφόρων θα τηρηθεί η αναλογία 1 Βαθμοφόρος για κάθε 10 Προσκόπους, του οποίου η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Εντούτοις, από κάθε Προσκοπικό Σύστημα καλό είναι να συμμετέχει τουλάχιστον ένας συνοδός Βαθμοφόρος ανεξαρτήτως αριθμού Προσκόπων.

Στην περίπτωση που και άλλοι Βαθμοφόροι (πέραν της αναλογίας που αναφέρεται πιο πάνω ανά Σύστημα), επιθυμούν να συμμετέχουν, θα είναι ευπρόσδεκτοι και θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα συμμετοχής των €7.

Για οποιαδήποτε ακύρωση συμμετοχής πέραν της 26/03/2019 δεν θα γίνεται επιστροφή του σχετικού αντίτιμου συμμετοχής.

Επισυνάπτονται (1) Λεκτικό επιστολής προς Γονείς/Κηδεμόνες για Δήλωση Συμμετοχής Προσκόπου και (2) Συγκεντρωτική Κατάσταση ανά Σύστημα. Όλες οι υπογεγραμμένες από τους γονείς Δηλώσεις Συμμετοχής των Προσκόπων, θα πρέπει να βρίσκονται στην κατοχή του συνοδού Βαθμοφόρου κατά τη διάρκεια της Δράσης.

Σημειώνεται ότι το τίμημα συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί ομαδικά για όλους τους συμμετέχοντες από το κάθε Σύστημα όχι αργότερα από τις 26 Μαρτίου 2019 στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, με τα ακόλουθα στοιχεία:

Αριθμός Λογαριασμού: 0136 05 002034

IBAN Nο: CY17002001360000000500203400

SWIFT: BCYPCY2N

Στην αιτιολογία απαραίτητα θα πρέπει να αναγράφεται: ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΑΒΑΣΗΣ-{ΑΡ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ}

Αντίγραφο της κατάθεσης θα πρέπει να συνοδεύσει τη Συγκεντρωτική Κατάσταση, η οποία θα πρέπει απαραίτητα να αποσταλεί πριν τη δράση το αργότερο μέχρι τις 26 Μαρτίου 2019 στην Εφορεία Κλάδου Προσκόπων scouts@cyprusscouts.org και στο Λογιστήριο του ΣΠΚ logistirio@cyprusscouts.org .

Με σιγουριά ότι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μία επιτυχημένη δράση η οποία πέραν από τις γνώσεις, τη ψυχαγωγία και τη γνωριμία με τον Ανιχνευτισμό, θα συμβάλει στο να δημιουργηθούν νέες φιλίες μεταξύ των Προσκόπων αλλά και των Βαθμοφόρων. Θα χαρίσει σε όλους στιγμές χαράς, εμπειρίες μοναδικές και αναμνήσεις μιας ζωής.

Για απορίες/διευκρινίσεις μην διστάσετε να επικοινωνήσετε είτε μαζί με την Έφορο του Κλάδου Προσκόπων/Γ.Ε. (scouts@cyprusscouts.org) ή στο 99382338 (μετά τις 3.00 μ.μ.)

Επισυνάπτονται:

2019_115 Δράση Ανάβασης Κλάδου Προσκόπων – Ενημέρωση Γονέων b 2019_

116 Δράση Ανάβασης Κλάδου Προσκόπων – Δήλωση Γονέα

ΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

 

Με προσκοπικούς χαιρετιμούς,

Μάριος Χρίστου                                  Λίνα Σαλίδου-Ζάρκα

Γενικός Έφορος                                 Έφορος Κλάδου Προσκόπων Γ.Ε.