Αγαπητοί Βαθμοφόροι,

Αγαπητά μου παιδιά,

Φέτος καλούμαστε να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες. Κλεισμένοι στα σπίτια μας, για δική μας προστασία, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού, για να προφυλάξουμε την υγεία μας. Μια παγκόσμια απειλή, από ένα «αόρατο εχθρό» που ουσιαστικά έχει αλλάξει τις καθημερινές μας συνήθειες και γενικά τον τρόπο ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη μας με συνέπειες που δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν.

Και στην παρούσα κρίση που διέρχεται ο τόπος μας, όλοι εμείς οι πρόσκοποι έχουμε να διαδραματίσουμε τον δικό μας ουσιαστικό ρόλο. Έχουμε στη φαρέτρα μας τις διαχρονικές αρχές και αξίες του προσκοπισμού. Αρχές και αξίες που μας καθιστούν υπεύθυνους και δυνατούς στην αντιμετώπιση του κινδύνου τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Πειθαρχούμε πρώτοι και εξηγούμε και στους άλλους γιατί πρέπει να εφαρμόζουμε με κάθε σχολαστικότητα τα μέτρα προστασίας που έχουν εξαγγελθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από τους πρώτους ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των Αρχών να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες του κράτους στην στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και στην παροχή υποστήριξης στο μέτρο του δυνατού.

Με την υπομονή, την αυτοπειθαρχία αλλά και την αισιοδοξία που μας διακρίνουν μπορούμε και πρέπει να είμαστε το παράδειγμα ψυχραιμίας. Μπορούμε, χωρίς να παραβιάζουμε τα περιοριστικά μέτρα, να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη. Η τεχνολογία σήμερα είναι αρκετά βοηθητική. Μπορούμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στα μέλη της οικογένειας μας, να διαβάσουμε ένα καλό βιβλίο, να κάνουμε μια καλή έρευνα στο διαδίκτυο, να κάνουμε δουλειές που αφήσαμε λόγω έλλειψης χρόνου. Αυτά είναι μερικά από αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να γεμίζουμε τον χρόνο μας.

Η μάχη θα κερδηθεί με την συνδρομή όλων μας. Με αλληλεγγύη και αγάπη. Με υπομονή και εγκαρτέρηση θα τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι γιατί στα δύσκολα πάντα μπορούμε καλύτερα. Με σύνεση και, προ πάντων χωρίς αλαζονεία, να ετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά.

Με σεβασμό και εκτίμηση υποκλινόμαστε στους «πολεμιστές της πρώτης γραμμής» τους επαγγελματίες υγείας που νυχθημερόν αγωνίζονται , θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την δική τους υγεία, για το καλό όλων μας. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους αξιωματούχους και τους λειτουργούς του κράτους και των Σωμάτων Ασφαλείας που επωμίζονται και αυτοί ένα μεγάλο βάρος στην προσπάθεια για αναχαίτιση της πανδημίας. Τέλος ένα μεγάλο εύγε και στην τεράστια πλειοψηφία του λαού μας, που κατανοώντας το πρόβλημα, λειτούργησε με ωριμότητα, συνεργασία και πειθαρχία. Αυτό χρειάζεται μέχρι τέλους της προσπάθειας για να έχουμε την υγεία μας.

Ενδυναμωμένοι από το μήνυμα των Αγίων Παθών και της Ανάστασης του Χριστού μας , ας ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας για τερματισμό της δοκιμασίας μας και για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Καλό Πάσχα

Καλή Ανάσταση.

 

Ανδρέας Λάμπρου

Πρόεδρος ΔΣ/ΣΠΚ