Αδελφοί μου,

Μετά από συνεννόηση με τους οικείους Επαρχιακούς Εφόρους, και με βάση τις επιδημιολογικές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες, οι δράσεις και οι συγκεντρώσεις στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου δηλαδή των Επαρχιακών Εφορειών (και των Συστημάτων τους) Λευκωσίας, Λεμεσού, Κερύνειας, Κόλπου Μόρφου και Πάφου, ακυρώνονται για την περίοδο μέχρι 29 Οκτωβρίου 2020.

Στις Επαρχίες Λάρνακας και Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου, δηλαδή των Επαρχιακών Εφορειών Λάρνακας και Αμμοχώστου (και των Συστημάτων τους) για την ίδια περίοδο θα εφαρμόζονται οι πρόνοιες της ανακοίνωσης με Αρ. Πρωτ. 2020/213 η οποία επισυνάπτεται στο τέλος της ανακοίνωσης. Εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες στις Επαρχίες αυτές μέσα στα πιο πάνω χρονικά περιθώρια χειροτερέψουν, τότε θα επανέλθουμε με νέες οδηγίες.

Νοείται ότι κατά την περίοδο εφαρμογής των πιο πάνω μέτρων απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός των περιοχών των Επαρχιών που εδρεύουν τα οικία Συστήματα για σκοπούς Προσκοπικών συγκεντρώσεων ή δράσεων. 

Αδελφοί μου,

Ως Πρόσκοποι, έχουμε υποχρέωση να ενεργήσουμε με βάση την Υπόσχεση και τον Νόμο. Σήμερα η έμπρακτη εφαρμογή της Προσκοπικής Υπόσχεσης και του Νόμου των Προσκόπων απαιτεί τη βοήθεια προς την κοινωνία και προς κάθε άνθρωπο με την συμμετοχή όλων μας και του κάθε ενός ξεχωριστά στην προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού COVID 19.

Γι’ αυτό και παράκληση προς όλους είναι να ενεργήσουμε ως πραγματικοί Πρόσκοποι και υπεύθυνοι πολίτες.

Βέβαιος για την κατανόηση και την συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή,

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χρίστου

Γενικός Έφορος 

2020_213 Ανακοίνωση 16.2020_Εφαρμογή Προνοιών Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας