Αδελφοί Βαθμοφόροι,

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχει προβεί σε σχετική ανακοίνωση με θέμα «Φυτεύω για το Κλίμα» δίνοντας την έναρξη των δεντροφυτεύσεων από τις 4 Μαρτίου 2021 μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2021.

Σε σχέση με το πιο πάνω αλλά και βάσει του ετήσιου προγραμματισμού του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου της Γενικής Εφορείας, σας ενημερώνουμε ότι ο Κλάδος έχει εξασφαλίσει 150 δεντρύλλια, θάμνους και αρωματικά φυτά με σκοπό την προώθηση της Προσκοπικής προσφοράς, δεντροφυτεύοντας τους κατασκηνωτικούς μας χώρους.

Αρχή κάνουμε με τον κατασκηνωτικό χώρο του Σ.Π.Κ στο Κάππαρη, αυτή την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, όπου όλα τα μέλη Ομάδων Προσκοπικών Δικτύων αλλά και όσοι Βαθμοφόροι το επιθυμούν, θα μπορούν να λάβουν συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή.

Την επόμενη Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, θα δεντροφυτευτεί ο κατασκηνωτικός χώρος του Σ.Π.Κ στην Βαβατσινιά.

Δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις δεντροφυτεύσεις των κατασκηνωτικών χώρων Κάππαρη και Βαβατσινιάς μπορείτε να συμπληρώσετε πατώντας εδώ.

Με την συμπλήρωση της δήλωσης ενδιαφέροντος, θα εκδοθούν σχετικά πιστοποιητικά για τις μετακινήσεις του κάθε συμμετέχοντα και θα αποσταλούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που θα δηλωθούν.

Κατά τις δεντροφυτεύσεις θα τηρηθούν όλα τα μέτρα σχετικά με τις πρόνοιες του περί Λοιμοκαθάρσεως Διατάγματος Αρ.9 του 2021 και επιπλέον τα ακόλουθα:

1. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στην δεντροφύτευση ορίζεται στα 30 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.

2. Θα τηρείται αρχείο από τους διοργανωτές με τα στοιχεία των ατόμων που θα λάβουν μέρος στην δεντροφύτευση για τουλάχιστον τρείς μήνες, για σκοπούς ιχνηλάτησης.

3. Η μετάβαση στο χώρο θα γίνεται από τα ιδιωτικά οχήματα συμμετεχόντων.

4. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπόκεινται σε ανέπαφη μέτρηση θερμοκρασίας του σώματος προτού εισέλθουν στον χώρο της δεντροφύτευσης.

5. Κατά την δεντοφύτευση θα πρέπει να διασφαλίζεται η τήρηση φυσικών αποστάσεων τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκόμενων. Εξαιρούνται άτομα που διαμένουν στην ίδια οικία.

6. Καθ’ όλη την διάρκεια της δεντορφύτευσης όλοι οι συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν μάσκες προσώπου.

7. Σημειώστε ότι στους χώρους δεν θα λειτουργήσει κυλικείο γι’ αυτό παρακαλείστε όπως φέρετε μαζί σας το ατομικό σας παγούρι με νερό ή ρόφημα και σνάκ.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χριστοδούλου

Γενικός Έφορος