Αγαπητοί Βαθμοφόροι,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι το Σώμα Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ) προτίθεται να συμμετάσχει στο 25 ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree 2023, που διοργανώνεται στη Νότια Κορέα μεταξύ 1-12 Αυγούστου 2023.

Το Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree είναι η μεγαλύτερη τακτική εκδήλωση που οργανώνεται από την Παγκόσμια Προσκοπική Κίνηση, συγκεντρώνοντας έως και 50.000 άτομα από όλο τον κόσμο. Είναι πάνω απ’ όλα μια εκπαιδευτική εκδήλωση που στόχο έχει να προωθήσει την ειρήνη και την κατανόηση. Περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων και δίνει επίσης μεγάλη σημασία στην καθημερινή ζωή και την αλληλεπίδραση. Το Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική χώρα.

Στην Κυπριακή αποστολή, είναι δυνατόν να συμμετάσχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ 22 Ιουλίου 2005 και 31 Ιουλίου 2009 και θα έχουν κάνει την εγγραφή τους στο ΣΠΚ για το έτος 2022- 2023.

Η Κύπρος συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών κατηγορίας Δ, (που υπολογίζεται με βάση το μέσο κατά κεφαλή εισόδημα), γι’ αυτό και το δικαίωμα συμμετοχής στο Jamboree έχει καθοριστεί στα €800, ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί σε τέσσερεις δόσεις.

Το πιο πάνω ποσό συμπεριλαμβάνει όλα τα γεύματα από το βράδυ της 1ης Αυγούστου μέχρι και το πρόγευμα της 12ης Αυγούστου 2023, το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα (συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων), ατομικό αντίσκηνο, στρώμα (mat) και τα αναμνηστικά.

To ΣΠΚ δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε επιβολή επιπρόσθετης επιβάρυνσης από τους διοργανωτές το οποίο θα επιβαρυνθούν οι αιτητές. 

Επειδή το ΣΠΚ επιθυμεί να οργανώσει έγκαιρα την αποστολή του Jamboree, θα δεχθεί αιτήσεις με βάση το σχέδιο αποπληρωμής ως εξής:

  • Πρώτη δόση από €250 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2021 το αργότερο μαζί με την αίτηση συμμετοχής (βλέπε αίτηση συμμετοχής πιο κάτω)
  • Δεύτερη δόση από €200 μέχρι τις 04 Δεκεμβρίου 2021
  • Τρίτη δόση από €200 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2022
  • Τέταρτη δόση €150 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2022

Το πιο πάνω ποσό του δικαιώματος συμμετοχής μπορεί να διαφοροποιηθεί σε περίπτωση ύπαρξης μεγάλης διακύμανσης στη συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ Ευρώ και Αμερικάνικου Δολαρίου.

Εκτός από το παραπάνω τέλος συμμετοχής, που καθορίστηκε από τους διοργανωτές, θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να καλύψουν ένα επιπρόσθετο ποσό το οποίο θα καλύπτει τα ακόλουθα:

1. Αεροπορικό εισιτήριο, το κόστος του οποίου θα είναι ανάλογα με το ύψος των προσφορών που θα ζητηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΚ

2. Τουριστική διαμονή 3-4 ημερών με διαμονή σε ξενοδοχείο.

3. Μεταφορικά από και προς τα αεροδρόμια (Κύπρου και Κορέας).

4. Το αναμνηστικό πακέτο της Κυπριακής αποστολής στο Jamboree.

5. Ιατρική κάλυψη σε περίπτωση ασθένειας με τραυματισμό, συμπεριλαμβανομένων μικρών χειρουργικών επεμβάσεων ή θεραπειών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

6. Ταξιδιωτική ασφάλεια που καλύπτει όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το επιπρόσθετο αυτό ποσό, ενδεικτικά αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ €2.200 – €2.700 το οποίο θα πληρωθεί σε δόσεις, μετά την ημερομηνία αποπληρωμής του δικαιώματος συμμετοχής πιο πάνω. Λεπτομέρειες για την αποπληρωμή αυτού του ποσού θα δοθούν σε μετέπειτα στάδιο.

Ενδιαφερόμενοι Βαθμοφόροι και μέλη του Προσκοπικού Δικτύου που έχουν γεννηθεί πριν από τις 31 Ιουλίου 2005, μπορούν να συμμετάσχουν ως:

a. International Service Team (IST), προσφέροντας υπηρεσίες τις οποίες θα επιλέξουν οι διοργανωτές. Οι IST θα φτάσουν στην κατασκήνωση 1-2 ημέρες πριν την έναρξη της δράσης και θα φύγουν 1-2 μέρες μετά το πέρας της.

b. Patrol Leader (PL): Βαθμοφόροι συνοδοί. Μπορούν να συμμετάσχουν στην Αποστολή, όσοι Βαθμοφόροι θα έχουν Εντολή Διοίκησης σε ισχύ κατά την περίοδο του Jamboree, είναι κάτοχοι Πτυχίου Βασικής Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων (περιορισμένος αριθμός ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής Προσκόπων και Ανιχνευτών).

c. Contingent Management Team (CMT) της αποστολής που θα ασχοληθούν με την οργάνωση της αποστολής. Τονίζεται ότι οι ευθύνες τους δεν θα περιορίζονται μόνο στην οργάνωση της αποστολής από την Κύπρο αλλά θα έχουν την ευθύνη της αποστολής και κατά τη διάρκεια της δράσης. Συνιστάται όπως οι CMT έχουν συμπληρώσει το 27ο έτος, καθώς οι υπευθυνότητες τους πιθανότατα να τους αποσπούν από τη συμμετοχή τους στη δράση (περιορισμένος αριθμός ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής Προσκόπων και Ανιχνευτών).

Η τελική έγκριση για τους βαθμοφόρους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σαν PL ή CMT θα δοθεί από την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Σε περίπτωση που ο βαθμοφόρος αποφασίσει να μην συμμετάσχει θα του επιστρέφεται το χρηματικό ποσό που έχει ήδη πληρώσει (βλέπε πολιτική ακύρωσης πιο κάτω).

Το δικαίωμα συμμετοχής στο Jamboree για τους IST, PL και CMT έχει καθοριστεί από τους διοργανωτές επίσης στα €800, ποσό που θα πρέπει να αποπληρωθεί όπως αναφέρεται πιο πάνω.

Η αίτηση συμμετοχής για όλους τους ενδιαφερόμενους, πρέπει να φτάσει στο Σώμα, μέχρι τις 15 Νεμβρίου 2021 στις 12μ.μ. το αργότερο και να συμπεριλαμβάνει ΟΛΑ τα ακόλουθα:

1. Πρώτη δόση – κατάθεση στον λογαριασμό του ΣΠΚ

Τράπεζα Κύπρου αριθμός λογαριασμού 0136-01-006825

IBAN no. CY61 0020 0136 0000 0001 0068 2500

SWITF (BIC) BCYPCY2N

Πάνω στην κατάθεση να αναφέρεται ο αριθμός συστήματος, ονοματεπώνυμο, η σχετική δόση και το “WSJ Korea”.

Για παραδειγμα: “285 Ελενα Χαπερ, 1η δόση WSJ Korea”.

2. Συμπλήρωση των στοιχείων στο έντυπο (Google form) πατώντας εδώ.

3. Το συμπληρωμένο και υπογραμμένο έντυπο “Συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα και Δήλωση βαθμοφόρου’’ (Παράρτημα 1) να παραδοθεί στον Αρχηγό Συστήματος για έγκριση και προώθηση στον Επαρχιακό Έφορο ο οποίος με τη σειρά του αφού τα εγκρίνει θα αποστέλλει τα πρωτότυπα στο ΣΠΚ.

4. Φωτοτυπία του διαβατηρίου (έστω και αν είναι ληγμένο, για έλεγχο του ονόματος) στα email: cy.wsj23korea@gmail.com και spk@cyprusscouts.org

5. Φωτοτυπία της απόδειξης κατάθεσης στα email: cy.wsj23korea@gmail.com και logistirio@cyprusscouts.com

Πολιτική ακύρωσης:

• Μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2022 η πρώτη δόση των €250 δεν επιστρέφεται.

• Μετά τις 30 Νοεμβρίου 2022 όλα το υπόλοιπο ποσό που έχει καταβληθεί δεν επιστρέφεται. Όλες οι πιο πάνω προθεσμίες θα τηρηθούν αυστηρά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Έφορο Διεθνών Σχέσεων, Ναυσικά Κουάλη στο 99-919889 ή στη Βοηθό Γενικό Έφορο, Έλενα Χάπερ στο 99-494005 ή στο cy.wsj23korea@gmail.com, καθώς και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.2023wsjkorea.org.

Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε τα πιο κάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

File:Facebook circle pictogram.svg - Wikimedia Commons Circle, twitter icon - Free download on Iconfinder Insta Icon - Instagram - Free Transparent PNG Download - PNGkey Youtube Red Circle - Youtube Circle Icon Png, Transparent Png , Transparent Png Image - PNGitem Issuu Icon #37492 - Free Icons Library Flickr Circle Vector SVG Icon - SVG Repo World Scout Emblem - Wikipedia

 

Συνημμένα: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΑ

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Ανδρέου

Γενικός Έφορος