Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου διενεργεί διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία, για την αγορά υπηρεσιών Ελεγκτή σε σχέση με τις Οικονομικές Καταστάσεις του Σώματος Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ) σύμφωνα με τα συνημμένα έγγραφα Διαγωνισμού 

 

ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜOY 

  1. Αντικείμενο της Σύμβασης 
    1. Έλεγχος και Ετοιμασία των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων του ΣΠΚ και του Προσκοπικού Πρατηρίου του ΣΠΚ  
    2. Προέλεγχος του Trial Balance για την εξαμηνία 1/9 με 28/2 με σκοπό την επιβεβαίωση της ορθής και έγκαιρης τήρησης των αρχείων του ΣΠΚ και την ετοιμασία σχετικής έκθεσης.  
  2. Βασικά Στοιχεία Διαγωνισμού 
    1. Διαδικασία Διαγωνισμού : Ανοικτή Διαδικασία 
    2. Κριτήριο Ανάθεσης: Εμπειρογνωμοσύνη στον έλεγχο και την ετοιμασία τελικών Οικονομικών Καταστάσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  με ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ευρώ. 
    3. Αρμόδιο Πρόσωπο της Αναθέτουσας Αρχής : Λίνα Σαλίδου, Οικονομικός Σύμβουλος ΣΠΚ- fc@cyprusscouts.org. 
    4. Διάρκεια ισχύος προσφορών : 2 μήνες από την ημερομηνία υποβολής 
    5. Γλώσσα σύνταξης προσφοράς: Ελληνική 
    6. Νόμισμα Προσφοράς : Ευρώ 
    7. Τρόπος υποβολής Προσφορών: Σε έντυπη μορφή στο Κιβώτιο προσφορών Σώματος Προσκόπων Κύπρου, Κυβερνητικό Κτηριακό Συγκρότημα Ζ48, 2063 Στρόβολος  
    8. Προθεσμία υποβολής προσφορών : Έως 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 12.00 μεσημέρι 
    9. Δεν θα λαμβάνονται υπόψη και θεωρούνται εκπρόθεσμες, προσφορές που υποβλήθηκαν στο κιβώτιο προσφορών, μετά την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα. Επίσης, δεν θα λαμβάνονται υπόψη προσφορές που υποβάλλονται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. 
    10. Οι Οικονομικές Καταστάσεις του ΣΠΚ και του Προσκοπικού Πρατηρίου του ΣΠΚ παρουσιάζονται και εγκρίνονται στη Γενική Συνέλευση του ΣΠΚ. 
    11. Κάθε ενδιαφερόμενο Πρόσωπο ή Εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις που εγκρίθηκαν τον Ιούνιο του 2021 στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ΣΠΚ αποστέλλοντας αίτημα στο fc@cyprusscouts.org. 
    12. Το ΣΠΚ δεν είναι υποχρεωμένο να δεχτεί την χαμηλότερη ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά.  
  3. Ορισμοί 
    1. Οικονομικό Έτος για το ΣΠΚ: Το οικονομικό έτος του Σώματος Προσκόπων Κύπρου αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. 
    2. Οικονομικές Καταστάσεις του ΣΠΚ: Το ΣΠΚ ετοιμάζει Οικονομικές Καταστάσεις για το ΣΠΚ και ξεχωριστά Οικονομικές Καταστάσεις για το Προσκοπικό Πρατήριο. 
  4. Αναλυτική περιγραφή και διάρκεια εκτέλεσης του Αντικειμένου της Σύμβασης 
    1. Ο επιτυχών φορέας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων του οικονομικού έτους που λήγει την 31η Αυγούστου, το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ακολούθως θα πρέπει να τις παρουσιάσει στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη Γενική Συνέλευση του ΣΠΚ. 
    2. Ο επιτυχών φορέας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον προέλεγχο του Trial Balance για την εξαμηνία 1/9 μέχρι 28/2, το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου . Ακολούθως θα πρέπει να παρουσιάσει την έκθεση του στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη Γενική Συνέλευση του ΣΠΚ. 
    3. Ο επιτυχών Οικονομικός φορέας θα έχει το δικαίωμα πρόσβασης στο λογιστικό πρόγραμμα του ΣΠΚ.
  5. Προσόντα Προσφέροντα 

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι Ενδιαφερόμενοι Οικονομικοί Φορείς πρέπει να πληρούν υποχρεωτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις :  

    1. να μην έχουν καταδικαστεί οριστικά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (όπως αυτή ορίζεται στο άρθ.2§1 της κοινής δράσης 98/773/ΔΕΥ του Συμβουλίου), για δωροδοκία (όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 3 της από 26-5-97 πράξης του Συμβουλίου και στο άρθρο 3§1 της κοινής δράσης 98/742/ΔΕΥ του Συμβουλίου), απάτη (κατά την έννοια του άρθρου 1 της σύμβασης σχετικά με την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) ή για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (όπως ορίζεται στο άρθρο 1 της οδηγίας 91/308/ΕΟΚ του Συμβουλίου για την πρόληψη χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2001/97/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου). 
    2. να μην τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, παύση δραστηριοτήτων, αναγκαστική διαχείριση, ή πτωχευτικό συμβιβασμό, ή οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση που προκύπτει από παρόμοια διαδικασία προβλεπόμενη από τις εθνικές νομοθετικές ή κανονιστικές πράξεις 
    3. να μην έχει κινηθεί εναντίον τους διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, ή πτωχευτικού συμβιβασμού, ή παρόμοια διαδικασία προβλεπόμενη από τις εθνικές νομοθετικές ή κανονιστικές πράξεις 
    4. να μην έχουν καταδικαστεί για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική τους διαγωγή, βάσει απόφασης η οποία έχει ισχύ δεδικασμένου. 
    5. να μην έχουν διαπράξει σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα, το οποίο αποδεδειγμένως διαπιστώθηκε με οποιοδήποτε μέσο από την Αναθέτουσα Αρχή 
    6. να έχουν παράσχει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την τεκμηρίωση των ανωτέρω και δεν έχουν προβεί σε σοβαρές ψευδείς δηλώσεις κατά την παροχή των πληροφοριών αυτών. 

Νοείται ότι σε περίπτωση που ο Ενδιαφερόμενος Οικονομικός Φορέας είναι κοινοπραξία προσώπων ή εταιρεία, οι ανωτέρω προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται από όλα τα μέλη τους. 

Τεχνικές και επαγγελματικές ικανότητες 

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι Ενδιαφερόμενοι Οικονομικοί Φορείς πρέπει να πληρούν υποχρεωτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις που αφορούν τις τεχνικές και επαγγελματικές τους ικανότητες: 

  1. Να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μελών του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου(ΣΕΛΚ), να έχουν ανανεωμένο σε ισχύ πιστοποιητικό άσκησης λογιστικού και ελεγκτικού επαγγέλματος από τον ΣΕΛΚ, να κατέχουν πιστοποιητικό εταιρείας για διεξαγωγή ελέγχου ως «Εγγεγραμμένοι Ελεγκτές» έχων τα στοιχεία τους στο Μητρώο Νόμιμων Ελεγκτών στη Δημοκρατία και σε κάθε περίπτωση να πληρούν τις προϋποθέσεις για την παροχή των υπηρεσιών της σύμβασης όπως προβλέπεται από την ισχύουσα Νομοθεσία και Κανονισμούς. 

Νοείται ότι αυτές οι προϋποθέσεις θα πρέπει να ισχύουν και να πιστοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια της σύμβασης. 

    1. Να έχουν πείρα στο αντικείμενο τουλάχιστον πέντε ετών. 
    2. Να έχουν εμπειρογνωμοσύνη στον έλεγχο και την ετοιμασία τελικών Οικονομικών Καταστάσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ευρώ.
  • Εισηγήσεις / Παρατηρήσεις / Σχόλια / Ερωτήσεις: 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις αναφορικά με τις προδιαγραφές και τους όρους της προσφοράς στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο fc@cyprusscouts.org τουλάχιστον 10 μέρες πριν την τελευταία ημερομηνία υποβολής της προσφοράς. Το Σ.Π.Κ θα ενημερώνει με συμπληρωματικά έγγραφα για τις αποφάσεις του με γραπτή επιστολή ή με τηλεομοιότυπο ή με ηλεκτρονικά μέσα προς όλους τους προσφοροδότες, το αργότερο έξι (6) ημέρες πριν την τελευταία προθεσμία υποβολής των προσφορών. Για προφορικές πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στο Λογιστήριο του ΣΠΚ στο τηλέφωνο 22662877. 

  • Περιεχόμενα Προσφοράς 

Η προσφορά πρέπει να περιλαμβάνει το Έντυπο Υποβολής Προσφοράς κατάλληλα συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο. 

Νοείται ότι οι προσφορές πρέπει να ετοιμαστούν και να υποβληθούν σύμφωνα με τους όρους και απαιτήσεις των εγγράφων διαγωνισμού. Η υποβολή της προσφοράς συνεπάγεται αποδοχή των εν λόγω όρων και απαιτήσεων. 

  • Ανάθεση και Ανανέωση Συνεργασίας 

Η ανάθεση γίνεται στον προσφοροδότη, η προσφορά του οποίου πληροί τους όρους και τις απαιτήσεις του Διαγωνισμού και έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και από τη Γενική Συνέλευση του ΣΠΚ που πραγματοποιείται περί τα τέλη Ιουνίου.  

  • Τρόπος Πληρωμής 

Με την ανάθεση της Σύμβασης, ο Ανάδοχος γνωστοποιεί γραπτώς στην Αναθέτουσα Αρχή τον τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) στον οποίο επιθυμεί να καταβληθεί η πληρωμή της συμβατικής αξίας. 

Η πληρωμή θα καταβληθεί σε ευρώ, έναντι τιμολογίου, μετά την οριστική παραλαβή των παραδοθέντων.  

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 

Ημερομηνία λήξης προσφορών : Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, 12.00 μεσημέρι

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τους όρους της προσφοράς από την ιστοσελίδα του Σώματος Προσκόπων Κύπρου: www.cyprusscouts.org - Δελτία Τύπου Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στο fc@cyprusscouts.org / logistirio@cyrpusscouts.org. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22662877.

Your Content Goes Here