Αδελφοί μου,

Σας ενημερώνουμε ότι η δράση Αξιολόγησης «Χρυσού Τρίφυλλου» που διοργανώνει ο Κλάδος Προσκόπων της Γενικής Εφορείας θα πραγματοποιηθεί στο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Κόρνου στις 26-27 Ιουνίου 2021, τηρουμένων των πρωτοκόλλων ασφάλειας και υγείας.

Στο διήμερο μπορούν να συμμετέχουν όσοι Πρόσκοποι πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Έχουν ολοκληρώσει, τους στόχους ανέλιξης μέχρι και το Αργυρό Τρίφυλλο (αρ. απαιτήσεων 1-69). Για φέτος δεν θα ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις με αριθμό 65-68.

2. Έχουν ολοκληρώσει, τουλάχιστον τις απαιτήσεις 75 – 81, 89, 90. Οι απαιτήσεις με αριθμό 70- 73, 82-83, 88 και 91 θα καλυφθούν στα πλαίσια διεξαγωγής της δράσης, όπως αναλύθηκαν πιο πάνω. Για φέτος δεν θα ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις με αριθμό 84-87.

3. Έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον μία διανυκτέρευση στο Σύστημα ως μέλη της Ομάδας Προσκόπων

4. Έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον μία Ενωμοτιακή Δράση ή Εξόρμηση

5. Έχουν συμμετάσχει σε θερινή κατασκήνωση διάρκειας επτά ημερών, και

6. Έχουν ενεργό συμμετοχή στην Ομάδα μετά την ονομασία τους ως Πρόσκοποι Αργυρού Τρίφυλλου (απαίτηση αρ. 87)

7. Έχουν παραδώσει τη μακέτα, τα βίντεο/φώτο για μαγειρική, τα action bounds για Πρώτες Βοήθειες, Τοπογραφία και Έκτακτη Ανάγκη μέχρι 18/6/2021.

8. Έχουν εγγραφεί ως μέλη του Σώματος Προσκόπων Κύπρου

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι Πρόσκοποι θα ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που υπολείπονται για ολοκλήρωση της αξιολόγησης Χρυσού Τρίφυλλου.

Παρακαλούμε τους Αρχηγούς Ομάδων να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην προετοιμασία των Προσκόπων αναφορικά με το ταχύ οδοιπορικό και τη χαρτογράφηση πορείας.

Οι Πρόσκοποι καλούνται επίσης, να προετοιμαστούν για να παρουσιάσουν τη ζωή τους στην Ομάδα ετοιμάζοντας μια απλή κατασκευή, όπως ένα απλό πλαίσιο ή μια αφίσα με φωτογραφίες (απαίτηση αρ. 88)

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν στον κατασκηνωτικό χώρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου στον Κόρνο μέχρι τις 9.30 π.μ. το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 με στολή εργασίας: Επίσημη Προσκοπική Φανέλα, Μαντήλι, Προσκοπικό Κοντό Παντελόνι, αθλητικά παπούτσια και τζόκευ. Η δράση λήγει την Κυριακή στις 12.00μ.μ.

Η μεταφορά των Προσκόπων από τις πόλεις τους, θα πρέπει να διευθετηθεί από τα οικία Συστήματα και /ή την κάθε Επαρχιακή Εφορεία. Κατά συνέπεια, οποιοδήποτε κόστος για τη μεταφορά θα είναι επιπλέον του τιμήματος συμμετοχής που έχει οριστεί για τη δράση αυτή.

Το τίμημα συμμετοχής στη δράση έχει καθοριστεί στα €12 και περιλαμβάνει τα έξοδα διατροφής, τα υλικά και το αναμνηστικό της δράσης.

Ο κάθε Πρόσκοπος θα πρέπει να φέρει απαραίτητα μαζί του τα ακόλουθα:

  • Ατομικό κουτί Α’ Βοηθειών
  • Ατομικό Αντίσκηνο (κάθε Πρόσκοπος θα διανυκτερεύσει ξεχωριστά)
  • Όλα τα απαραίτητα εφόδια για εστίαση και διαβίωση στο ύπαιθρο
  • Επιπλέον Επίσημη Προσκοπική Φανέλα
  • Γραφική ύλη – Πυξίδα (ανά 2 άτομα του ιδίου Συστήματος μία πυξίδα)
  • Αντισηπτικό χεριών
  • Μάσκες προσώπου
  • Αρνητικό rapid test 72 ωρών

Δήλωση Συμμετοχής Προσκόπων:

Κάθε Αρχηγός θα πρέπει να συμπληρώσει ηλεκτρονικά τη Δήλωση Συμμετοχής Προσκόπου και επιβεβαίωση της συμπλήρωσης των προσκοπικών απαιτήσεων του Πρόσκοπου μέχρι 19 Ιουνίου. Εννοείται ότι θα πρέπει να εξασφαλισθεί η δήλωση συμμετοχής υπογεγραμμένη από γονέα/κηδεμόνα του Πρόσκοπου. Επισυνάπτεται δείγμα δήλωσης συμμετοχής. Η υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής θα προσκομισθεί στη γραμματεία κατά την έναρξη της δράσης.

Δήλωση Συμμετοχής Βαθμοφόρων: 

Στη δράση πρέπει να συμμετέχει ένας Βαθμοφόρος από κάθε Προσκοπική Ομάδα εφόσον οι Πρόσκοποι της Ομάδας του αξιολογούνται στη δράση. Στην περίπτωση που και άλλοι Βαθμοφόροι, επιθυμούν να συμμετέχουν, θα είναι ευπρόσδεκτοι και θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα συμμετοχής των €12. Δήλωση Βαθμοφόρων εδώ.

Οι Βαθμοφόροι θα διανυκτερεύσουν σε ατομικά αντίσκηνα και θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα είδη εστίασης και διαβίωσης στο ύπαιθρο. Οι Βαθμοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους rapid test (τουλάχιστον 72 ωρών) ή κάρτα εμβολιασμού (τουλάχιστον 3 εβδομάδων).

Τελική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής για Πρόσκοπους και Βαθμοφόρους είναι η 19η Ιουνίου 2021. Ενημερώνεστε ότι δεν θα γίνεται καμία αίτηση αποδεκτή πέραν αυτής της ημερομηνίας και για οποιαδήποτε ακύρωση μετά δεν θα γίνεται επιστροφή του σχετικού αντίτιμου συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι το τίμημα συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί ομαδικά για όλους τους συμμετέχοντες από το κάθε Σύστημα όχι αργότερα από τις 19 Ιουνίου 2021 στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, με τα ακόλουθα στοιχεία:

Αριθμός Λογαριασμού: 0136 05 002034

IBAN Nο: CY17 0020 0136 0000 0005 0020 3400

SWIFT: BCYPCY2N

Στην αιτιολογία απαραίτητα θα πρέπει να αναγράφεται: ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΦΥΛΛΟ-{ΑΡ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ}

Αντίγραφο της κατάθεσης θα πρέπει απαραίτητα να αποσταλεί πριν τη δράση το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου 2021 στην Εφορεία Κλάδου Προσκόπων (scouts@cyprusscouts.org) και στο Λογιστήριο του ΣΠΚ (logistirio@cyprusscouts.org).

Με σιγουριά ότι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια δράση που θα αποτελεί την κορύφωση των στόχων ανέλιξης του κάθε Πρόσκοπου και θα χαρίσει σε όλους στιγμές χαράς, εμπειρίες μοναδικές και αναμνήσεις μιας ζωής.

Για απορίες/διευκρινίσεις μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί με την Έφορο του Κλάδου Προσκόπων/Γ.Ε. (scouts@cyprusscouts.org) μετά τις 3.00 μ.μ.

Με προσκοπικούς χεραιρισμούς,

Μάριος Χριστοδούλου

Γενικός Έφορος