Αδελφοί μου,

Γιορτάζουμε και φέτος στις 22 Φεβρουαρίου την Ημέρα Σκέψης, την Ημέρα του Προσκόπου που είναι μια ξεχωριστή μέρα για όλους μας.

Η χρονιά αυτή είναι ξεχωριστή, καθώς όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται από την πανδημία του covid 19. Είμαστε υποχρεωμένοι να βιώνουμε συνθήκες περιορισμού για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων μας. Σε όλο σχεδόν τον κόσμο οι Προσκοπικές εστίες παραμένουν κλειστές και τα Προσκοπικά χαμόγελα και οι φωνές σας δεν αντηχούν στα δάση και στην ύπαιθρο μέσα από τις Προσκοπικές δράσεις.

Στέλνουμε λοιπόν τη θετική μας σκέψη και συμπονούμε όλους εκείνους που δίνουν αγώνα στην πρώτη γραμμή, τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τους εθελοντές και όλους όσους βοηθούν με κάθε τρόπο ώστε να αντιμετωπισθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Η σκέψη μας όμως πηγαίνει και σε εσάς τους νεαρούς πρωταγωνιστές της προσπάθειας αυτής, που συμπεριφέρεστε τόσο υπεύθυνα, που κρατάτε τις αποστάσεις και τηρείτε όλα τα μέτρα προστασίας. Έχετε γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σας συγχαίρω.

Εμείς οι Πρόσκοποι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε βρήκαμε τον τρόπο να συνεχίσουμε το Προσκοπικό μας πρόγραμμα, τις συγκεντρώσεις και το παιχνίδι μέσω του διαδικτύου. Ευχαριστώ όλους τους Βαθμοφόρους μας που εργάζονται με κόπο αλλά με χαμόγελο προς το σκοπό αυτό.

Ευχή όλων μας, σύντομα να μπορέσουμε να απολαύσουμε ξανά όλα όσα μας στέρησε η περασμένη χρονιά και να βρεθούμε όλοι μαζί στο ύπαιθρο, στις κατασκηνώσεις και στις Προσκοπικές μας συγκεντρώσεις που τόσο πολύ αγαπάμε.

 

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χριστοδούλου

Γενικός Έφορος