Αγαπητοί μου Βαθμοφόροι,

Επικοινωνώ σήμερα μαζί σας για να σας πληροφορήσω ότι το Σώμα Προσκόπων Κύπρου αποφάσισε την ακύρωση λειτουργίας των θερινών κατασκηνώσεων για τα ανήλικα μέλη μας, για το φετινό καλοκαίρι.

Δυστυχώς οι στιγμές είναι δύσκολες και οι αποφάσεις είναι ανάγκη να προλαβαίνουν τις καταστάσεις, καθώς όπως γνωρίζετε, το κύριο χαρακτηριστικό του προσκόπου είναι η πρόνοια και τα γρήγορα αντανακλαστικά.

Είναι θεμιτό η απόφαση αυτή, όσο επιβεβλημένη κι αν είναι, να είναι για κάποιους απογοητευτική. Γνωρίζω ότι όλοι όσοι προγραμματίζατε θερινές κατασκηνώσεις δουλέψατε σκληρά.

Ωστόσο, η βεβαρημένη επιδημιολογική κατάσταση που δημιουργείται με το νέο στέλεχος του ιού της COVID-19 τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο (πέραν των 9000 κρουσμάτων σε 12 ημέρες), σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εν λόγω μετάλλαξη μεταδίδεται ευκολότερα, γεγονός που σημαίνει ότι δυσχεραίνεται η διεξαγωγή του «προσκοπικού παιχνιδιού», δεν μας αφήνει άλλη επιλογή.

Προσωπικά εκφράζω τη λύπη μου στα μέλη μας και στους γονείς/κηδεμόνες τους για την εξέλιξη αυτήν και ελπίζω ότι σύντομα θα επιτραπεί η επιστροφή στις προσκοπικές δράσεις όπως τις γνωρίζουμε.

Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς,

Γιώργος Ανδρέου

Γενικός Έφορος